iPhone xr vs XS ja XS MAX

Tietoa Applen lanseeramista iPhone puhelimista 2018. Mitä eroa on iPhone XR, XS ja XS Max puhelimilla? Tässä artikkelissa pyrimme selvittämään asian mahdollisimman hyvin.

Uusimmat iPhonet markkinoilla – iPhone XS, iPhone XS MAX ja iPhone XR

Tänä vuonna Apple on julkaissut kolme uutta iPhonea yhden sijaan, nimeltään iPhone XS, iPhone XS MAX ja iPhone XR. Meitä kaikkia kiinnostaa, miten mallit eroavat aiemmista iPhoneista ja mitä lisäarvoa ne tuovat käyttäjille. Otimme asiasta selvää.

Uudet iPhone mallit vertailussa

iPhone XS sekä iPhone XS MAX ovat paranneltuja versioita viime vuonna julkaistusta iPhone X mallista, jossa suurin muutos oli se että traditionaalinen keskinäppäin eli “kotinäppäin” jäi muotoilusta pois, jotta malli keskittyisi eniten etunäyttöön ja sen potentiaaliseen kokoon sekä tehokkuuteen. Tämän vuoden malleista huomattavasti kukkarolle kevein vaihtoehto kaikista on iPhone XR. Tässä tapauksessa hinta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laite olisi muita uutuuksia heikompi.

Värivaihtoehdot sekä näytön koko

iPhone XS sekä iPhone XS MAX ovat saatavilla kolmessa eri värissä: hopeana, harmaana sekä kultaisena, kun taas iPhone XR tuli markkinoille laajemmalla värivalikoimalla, sillä laite on mahdollista saada mustana, valkoisena, keltaisena, punaisena, sinisenä, sekä korallin oranssisena. iPhone XS sekä iPhone XS MAX omaavat 6,5 tuumaisen näytön, kun taas iPhone XR omaa 6,1 tuumaiseen LCD näytön, joka on itseasiassa näyttönä tehokkaampi ja pystyy näyttämään enemmän sisältöä, kuin XS-mallit.

iPhone XR kuoret ja panssarilasit

iPhone XR värivaihtoehdot yllä.


iPhone XS ja XS Max kamera
iPhone XS kameran rakennekuva

Kamera

Kaikissa kolmessa uudessa mallissa on identtinen 7 megapikselin etukamera, joka pyörii Applen “truedepth” kamera systeemillä. Etukameran ominaisuutena kaikissa malleissa on myös 1080-tuumainen videointi mahdollisuus. Normaali kamerassa kaikissa malleissa on 12 megapikselin kamera useilla linsseillä. Suurin ero on siinä, miten kamera zoomaa. XR mallissa on vähemmän linssejä kuin XS malleissa ja näin ollen iPhone XR pystyy zoomaamaan kolminkertaisesti, kun taas XS mallien useiden linssien ansiosta puhelin pystyy zoomaamaan jopa kuusinkertaisesti. Jos zoomaus ei kuitenkaan tuota suurta lisäarvoa käyttäjälle, muutoin kameran käyttökokemus kaikissa malleissa on lähes identtinen.

Tehokkuus

Tämän vuoden malleissa tehokkuus ei katso hintaa, sillä kaikki mallit toimivat uuden “A12 Bionic chip” järjestelmän voimalla, joka mahdollistaa muun muassa uusimman ja tehokkaimman mahdollisuuden koneoppimiseen. Järjestelmän suurin ero viime vuoden malliin on se, että viimevuotinen iPhone X pystyy toimittamaan noin 600 biljoonaa toimintaa sekunnissa, kun taas uusimpien mallien järjestelmä pystyy 5 triljoonaan toimintaan per sekunti.

Akun kesto ja SIM-kortti ja iOs järjestelmä

Viime vuoden mallin akun kestoksi arvioitiin noin 12-13 tuntia yhdellä latauksella. Tämän vuoden mallien akut ovat parantuneet hiukan, sillä iPhone XS sekä XS MAX akun kestoksi arvioidaan 12.5-14.5 tuntia yhdellä latauksella. Akun tehokkuudessa voiton vie ehdottomasti iPhone XR, sillä akun kestoksi arvioidaan 15,5-16,5 tuntia yhdellä latauksella.

Kaikki uudet mallit omaavat saman multi sim-kortti mahdollisuuden, joka mahdollistaa käyttäjän asettavan joko nano sim-kortin tai elektronisen sim-kortin laitteeseen. Kahden sim-kortin käyttö mahdollistaa periaatteessa sen, että käyttäjällä voi olla samaan aikaan kaksi puhelinnumeroa käytössä sekä on mahdollistaa yhdistää useisiin nettiyhteyksiin samanaikaisesti.

Tämän lisäksi jokainen uusi malli pyörii uusimmalla iOS 12 mobiilikäyttöjärjestelmällä.

Yhteenveto

Tämän vuoden uutuuksia vertaamalla voi tulla siihen tulokseen, että ekonomisin vaihtoehto eli iPhone XR-malli kameran zoomi ominaisuutta lukuunottamatta on yhtä tehokas ja osin myös tehokkaampi kuin XS sekä XS MAX mallit.


Muuta:

Muista suojata uuden iPhonen hyvin iskuilta ja kolhuilta. Et varmasti halua olla vaihtamassa puhelimeen uutta näyttöä heti ensimmäisenä kuukautena. Meiltä löydät laadukkaat, mukavat ja tyylikkäät kuoret, suojakotelot, lompakkokotelot ja panssarilasit kaikkiin uusiin iPhone puhelimiin. Katso meidän valikoima ja tilaa sinulle sopivat suojakuoret edulliseen hintaan.

Tutustu jo nyt iPhone XS suojakuoriiniPhone XS MAX suojakuoriin, sekä iPhone XR suojakuoriin, jotta uuden laitteen suojaus on varmistettu!

Lähde https://www.suojaapuhelin.fi/news/4/vertailussa-iphone-xr-xs-ja-xs-max

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: